Winkelverlichting

Winkelverlichting

Waarom kiezen voor LED winkelverlichting?

 

LED winkelverlichting zorgt er niet alleen voor dat uw producten optimaal tot hun recht komen, het levert u ook nog eens een flinke besparing op. LED-lampen zijn namelijk tot wel acht keer zuiniger dan traditionele gloeilampen. Daarnaast zijn ze in verschillende lichtsterktes en uitvoeringen verkrijgbaar, zodat u een optimale sfeer voor uw winkel kunt creëren.

Uw winkelverlichting zorgvuldig kiezen

Uw winkelverlichting is van groot belang voor het bepalen van uw omzet. Immers, als de verlichting niet aangenaam is, zullen uw klanten uw winkel sneller verlaten. Ook kunt u uw producten met de juiste verlichting aantrekkelijker presenteren. Zo bepaalt de verlichting deels of het fruit of vlees dat u verkoopt er smakelijk uitziet, of dat de juiste contouren benadrukt worden in een paskamer voor kleding en of dat accessoires er aantrekkelijk uitzien om in het huis van uw klant te plaatsen. Uiteraard geldt voor alle producten dat de juiste verlichting een belangrijke rol speelt in de verkoop. Kiezen voor een optimale verlichtingsinstallatie is dan ook een goede investering.

Kiezen voor LED winkelverlichting

LED is een afkorting voor “Light Emitting Diode”. Door een LED-lamp stromen diodes die omgezet worden in licht. Een LED-lamp gaat gemiddeld 20.000 branduren mee. Deze is dan ook energiezuiniger dan een gloeilamp. Een LED-lamp stoot warmte af via koelribben die vaak van aluminium zijn gemaakt. Hierdoor worden de lampen niet erg heet en gaan ze langer mee dan een gloeilamp. LED-lampen zijn daarnaast beter bestendig tegen het aan-en uitschakelen dan gloeilampen. Ze hebben direct na het inschakelen de volledig gewenste lichtopbrengst.

Wanneer u kiest voor LED winkelverlichting kunt u een besparing tot wel 80% aan energiekosten genereren. Een LED-lamp van 5 Watt levert namelijk dezelfde lichtsterkte als een gloeilamp van 40 Watt. Het aantal Watt dat per uur brand bepaalt een deel van uw elektriciteitskosten. Als u dit aantal weet terug te brengen door gebruik te maken van LED-verlichting, dan bespaart u tot acht keer zo veel op uw kosten ten opzichte van een situatie waarin gebruik gemaakt wordt van traditionele gloeilampen.

U zou ervoor kunnen kiezen om LED railspots of LED downlights in uw winkel te installeren. Door een rij van deze lampen in uw winkel te plaatsen kunt u uw producten op een aantrekkelijke manier aanprijzen. Ook kunt u deze lampen gebruiken om bijvoorbeeld een looproute door uw winkel te bepalen. Met een slim gebruik van winkelverlichting behaald u zo een optimale omzet.

Wilt u meer weten over LED winkelverlichting? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag een oplossing op maat voor uw winkelverlichting.

Vraag GRATIS testopstelling aan

Bereken wat u kunt besparen met LED verlichting! Bereken je voordeel
Download het Whitepaper “Maak niet dezelfde fout als 70% van alle andere inkopers van kantoorverlichting.” Direct bekijken