Verlichting in de levensmiddelenindustrie

Verlichting in de levensmiddelenindustrie

De juiste verlichting is in iedere werkomgeving van wezenlijk belang. De verlichting in de levensmiddelenindustrie stelt daarbij geheel eigen eisen. In dit artikel onderzoeken we hoe de nieuwste mogelijkheden op dit vlak bijdragen aan de effectieve en veilige productie van levensmiddelen.

 

Verlichting in de levensmiddelenindustrie is kritisch

In de levensmiddelenindustrie is veiligheid niet alleen belangrijk, het is kritisch. Verlichting kan voor deze veiligheid een essentiële rol spelen. De juiste verlichtingsoplossing zorgt in de eerste plaats voor een veilige productieomgeving voor de medewerkers. Daarnaast draagt de juiste verlichting bij aan een efficiënt verloop van het productieproces. En tot slot draagt de correcte verlichting ook bij aan een veilig en kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Zo is het gebruik van lampen waar glas in is verwerkt niet aan te raden bij de voedingsmiddelenproductie. Bij het springen van een lamp zouden immers glassplinters in het product terecht kunnen komen – met alle gevolgen van dien! Verlichting in de levensmiddelenindustrie moet daarom vooral robuust zijn; waterdichte armaturen beschermen de lampen tegen vocht en bij voorkeur wordt in de lampen en armaturen geen glas gebruikt. Verlichting in de levensmiddelenindustrie dient verder betrouwbaar te zijn en een lange levensduur te hebben. Dit laatste levert uw klanten winst op omdat zij minder vaak de productie hoeven te stoppen om een kapotte lamp te vervangen. Vanzelfsprekend biedt ook Philips een complete lijn aan producten voor verlichting in de levensmiddelenindustrie. Een uitstekende keuze is LED type Pacific Gen 3. Zoals u mag verwachten voor verlichting voor de levensmiddelenindustrie is de Pacific LED robuust en waterdicht. Daarnaast is de Pacific LED voorzien van een frisse vormgeving en een zeer efficiënt optisch modulesysteem. Deze leds van de nieuwste generatie leveren helder wit licht van hoge kwaliteit met een uitstekende bundelbeheersing. Dit zorgt voor een minimale verblinding, wat in bepaalde productieprocessen van groot belang kan zijn. Bovendien is installatie snel en eenvoudig te realiseren door de vernuftige eindkappen. Het modulaire karakter maakt toekomstige opwaardering van deze verlichting in de levensmiddelenindustrie mogelijk zonder dat de hele armatuur vervangen hoeft te worden.

 

Hygiënische verlichting in de levensmiddelenindustrie

Als het gaat om verlichting in de levensmiddelenindustrie, stellen sommige klanten bijzonder hoge eisen aan de hygiëne. Een dergelijke omgeving vereist speciale stofdichte armaturen die goed schoon te maken zijn. Daarnaast dienen ook deze armaturen uiteraard te voldoen aan alle verlichtingsnormen en -eisen. Ook klanten in deze tak van de branche kunt u met de producten van Philips een totaaloplossing voor verlichting bieden. De CleanRoom-lijn levert energieprestaties die de toon zetten in de markt en die de prestaties van fluorescentieverlichting ruimschoots overtreffen. Het is een oplossing die garant staat voor een onderhoudsvrije werking van maar liefst ruim 50.000 uur. De Philips-armaturen voor modulaire systeemplafonds zijn moeiteloos aan te passen en te installeren. Dit garandeert het ‘clean room’-aspect van de betreffende productieomgeving. Voor een omgeving zonder modulair systeemplafond bestaan er uiteraard ook voldoende interessante mogelijkheden. Al met al verdient een investering in de CleanRoom-lijn zich uiteindelijk dubbel en dwars terug. Waar hygiëne telt, is het CleanRoom LED-systeem dus beslist een goede keuze voor verlichting in de levensmiddelenindustrie!

Vraag GRATIS testopstelling aan

Bereken wat u kunt besparen met LED verlichting! Bereken je voordeel
Download het Whitepaper “Maak niet dezelfde fout als 70% van alle andere inkopers van kantoorverlichting.” Direct bekijken