“STRIJD TEGEN VIRUSSEN EN BACTERIËN MET DE KRACHT VAN LICHT”

 

UV-C-verlichting kan lucht, oppervlakken en water desinfecteren

We lopen allemaal kans om virussen en bacteriën op te lopen en te verspreiden, vooral in drukke publieke ruimtes zoals kantoren, winkels, scholen, musea en in het openbaar vervoer.

UV-C-straling wordt al ruim 40 jaar intensief gebruikt door wetenschappers en is een bekend desinfectiemiddel voor lucht, oppervlakken en water.

In ruimten waar veel mensen komen of veel materialen ontsmet moeten worden kun je UV-C straling inzetten.

Denk aan klaslokalen op scholen maar ook in openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, gemeentehuizen, wachtkamers, kleedlokalen, kantoren, winkels en restaurants.

Wat is UVC?

UV-C straling is een bekend desinfectiemiddel en geschikt om lucht, water, oppervlakken en voorwerpen snel en grondig te desinfecteren. Als de lucht of oppervlakken in aanraking komen met deze straling zijn binnen 6 seconden alle bacteriën en virussen hierin of hierop uitgeschakeld.

De werking van UVC

De kwaliteit van de lucht die we inademen, het water dat we drinken en de reinheid van oppervlakken die we aanraken, hebben een enorme invloed op de gezondheid en ons welzijn. We lopen allemaal het risico om virussen en bacteriën op te lopen en te verspreiden, COVID-19 heeft ons dat akelig duidelijk gemaakt.

Alle bacteriën en virussen die tot op heden zijn getest, reageren op desinfectie met UV-C-straling. Signify (Philips) is al decennialang pionier op het gebied van UV-technologie en heeft een bewezen staat van dienst voor de ontwikkeling van innovatieve UV-C-producten en toepassingen. In laboratoriumtests inactiveerden onze UV-C-lichtbronnen bij een blootstellingstijd van 6 seconden 99% van het SARS-CoV-2-virus op een oppervlak.

TOEPASSINGEN

Er zijn verschillende toepassingen voor UV-C straling, voor elke ruimte is een veilige toepassing mogelijk.

  • Armaturen: De UV-C armaturen worden meestal aan uw plafond bevestigd, zodat de straling niet in aanraking komt met personen. Met deze oplossing wordt met name de circulerende lucht in een ruimte gedesinfecteerd. Er zijn een aantal verschillende armaturen verkrijgbaar.
  • Desinfectiekamers: De Philips BioShift UV-C desinfectiekamer is een gesloten kast en bedoeld voor het desinfecteren van kleine objecten en materialen zoals presentatiematerialen, pointers, afstandsbedieningen,  scanners, headsets of pakketjes.

 

Waar en hoe kun je UV-C inzetten?

In ruimten waar veel mensen komen of veel materialen ontsmet moeten worden kun je UV-C straling inzetten. De Signify armaturen en lampen bieden daarmee extra bescherming en een veilig gevoel. Denk aan klaslokalen op scholen maar ook in openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, gemeentehuizen, wachtkamers, kleedlokalen, kantoren, winkels en restaurants.

Is UV-C straling gevaarlijk?

UV-C straling kan schadelijk zijn voor mens en dier. Het kan schade veroorzaken aan de ogen en de huid als men er direct mee in aanraking komt. De armaturen en oplossingen van Philips zijn zo ontworpen en gemaakt dat blootstelling aan de schadelijke UV-C straling niet mogelijk is.

De producten die Signify heeft ontwikkeld zijn voorzien van strenge veiligheidseisen. Alleen gecertificeerde partners zoals wij mogen deze installeren. Bij een juiste installatie van de UV-C lampen volgens de geldende veiligheidseisen vormen ze geen enkel risico in het gebruik.

Neem contact met ons op voor meer informatie. We kunnen u in contact brengen met een gecertificeerd installateur.

Bereken wat u kunt besparen met LED verlichting! Bereken je voordeel
Download het Whitepaper “Maak niet dezelfde fout als 70% van alle andere inkopers van kantoorverlichting.” Direct bekijken