Toiletverlichting

Toiletverlichting

Als ergens de verlichting niet de hele dag hoeft te branden, is het wel op het toilet. Daarom zijn bewegingsmelders op het toilet een ideale uitkomst. Deze kan nog worden voorzien van een daglichtregeling, dit is afhankelijk van de ruimte. Met de juiste toepassing op toiletverlichting kan veel energie bespaard worden.

Iedereen kent het wel, binnenkomen op een vreemd toilet, eerst zoeken naar het lichtknopje. Dit wordt vaak ook als onhygiënisch gezien. Hiervoor is de bewegingsmelder een juiste uitkomst. Het licht gaat aan als men binnenkomt en na een bepaalde periode als er geen beweging meer is geconstateerd gaat de verlichting weer uit. Bij deze toepassing moet natuurlijk ook de toiletverlichting achter de deuren aanblijven, anders zit men alsnog in het donker.

Bij toiletten waar daglicht naar binnen komt kan ook een daglichtregeling worden geinstalleerd. De toiletverlichting gaan minder fel schijnen als er voldoende daglicht naar binnen komt. Een ultieme manier van energiebesparing.

LED-verlichting

De toepassingen voor toiletverlichting bestaan allen uit LED-verlichting. LED verlichting heeft een zeer lange levensduur. LED lampen worden tegenwoordig steeds vaker aangeboden ter vervanging van de voorheen veel gebruikte gloeilamp of spaarlamp (TL-verlichting). Wel is er eerst een investering nodig om ervoor te kunnen zorgen dat LED-verlichting kostenbesparend gaat worden. Daarnaast zorgt een LED lamp ook voor aanzienlijk minder CO2-uitstoot, wat weer goed is voor het milieu. Als u een gloei- of spaarlamp vervangt door een LED lamp, dan bespaart u 85% op het stroomverbruik en dus stoot u ook 85% minder CO2 uit.

Vraag GRATIS testopstelling aan

Bereken wat u kunt besparen met LED verlichting! Bereken je voordeel
Download het Whitepaper “Maak niet dezelfde fout als 70% van alle andere inkopers van kantoorverlichting.” Direct bekijken