Gangverlichting

Gangverlichting

Het verlichten van ruimtes die niet continu gebruikt worden, kan vaak de meeste energie verspillen. Onze slimme LED-oplossingen zorgen dat gangen, trappen en doorgangsruimtes helder verlicht en veilig zijn door de juiste gangverlichting. Door gebruik te maken van dim-mogelijkheden en aanwezigheidsdetectie om de gangverlichting uit te schakelen als die niet nodig is, worden maximale energiebesparingen mogelijk.

Gangen en verkeersruimtes

Na de eerste indruk die bezoekers hebben gekregen bij de receptie, gaat deze indruk verder door naar de verkeersruimtes en de gangen. De gangverlichting speelt daarbij een bepalende rol. De gangen moeten sfeervol zijn maar ook de juiste lichthoeveelheid hebben om te zien waar men heen moet. Vaak worden lange, smalle gangen als onprettig ervaren, dit kan worden bestreden door de juiste gangverlichting. Monotone verlichting wordt hierbij vermeden en niet alleen de plafonds maar ook wanden en vloeren worden verlicht. Ook het interieur en de aanwijzingen in de gangen zijn naast de gangverlichting cruciaal voor het totaalbeeld.

Energiebesparing

De installateurs van Uw Duurzame Installateur kunnen voor u een lichtplan op maat maken. Hierbij houden zij rekening met energiebesparing en het juiste licht op de juiste plaats. Een groot deel van de energiekosten van een kantoor bestaat uit verlichtingskosten. Vooral op kantoren met een verouderde inrichting gaat soms maar liefst tot 60% van de elektriciteitskosten naar de verlichting. Door te werken met LED-verlichting, bewegingsmelders en daglichtregeling kan het energieverbruik flink worden gereduceerd.

Veiligheid

In verkeersruimtes en gangen is het belangrijk dat de veiligheid voorop staat. Mocht er een calamiteit zijn, moeten de aanwezigen vaak door deze ruimtes hun vluchtweg vinden. De noodverlichting en vluchtwegverlichting moet daarom ook goed op orde zijn.

Vraag GRATIS testopstelling aan

Bereken wat u kunt besparen met LED verlichting! Bereken je voordeel
Download het Whitepaper “Maak niet dezelfde fout als 70% van alle andere inkopers van kantoorverlichting.” Direct bekijken