Energie besparen kantoor

Winst door energie besparen kantoor

Energiebesparing is tegenwoordig een veelgehoord begrip. Met deze term wordt gedoeld op alles wat mensen doen om het gebruik van brandstoffen te verminderen. Maar wat bedoelen we concreet met ‘energie besparen kantoor’? Enerzijds kunt u op kantoor energie besparen door slimmer om te gaan met energie. In feite doet u dan hetzelfde met minder energie. Anderzijds kunt u ervoor kiezen diensten die energie kosten minder vaak te gebruiken. Bij ‘energie besparen kantoor’ kunnen beide mogelijkheden een rol spelen. ‘Energie besparen kantoor’ betekent hoe dan ook winst. Voor u als bedrijf door kapitaalsverhoging en door grotere onafhankelijkheid van bijvoorbeeld uw gas- en elektraleveranciers. Daarnaast is er ook milieuwinst, omdat uw kantoor het milieu minder belast door een geringer beroep te doen op brandstoffen.

Energie besparen kantoor: verlichting

Misschien bent u bereid te onderzoeken wat ‘energie besparen kantoor’ voor uw bedrijf in kan houden, maar weet u niet wat mogelijk is. Dan is het goed om te weten dat ook op uw werkvloer hoogstwaarschijnlijk veel te besparen valt op de energiekosten. Uw Duurzame Installateur onderzocht de mogelijkheden voor u. Hij ontdekte dat u bij ‘energie besparen kantoor’ in ieder geval naar uw kantoorverlichting moet kijken. Een groot deel van de energiekosten van een kantoor bestaat uit verlichtingskosten. Vooral op kantoren met een verouderde inrichting gaat soms maar liefst tot 60% van de elektriciteitskosten naar de verlichting! Bij ‘energie besparen kantoor’ is hier dus veel winst te behalen. Als gebouwbeheerder zijn er een aantal dingen waar u op kunt letten om te bepalen of uw verlichting verouderd is. Doet u de verlichting aan en knippert deze eerst even of hoort u een knetterend geluid? Dan hebt u te maken met verouderde verlichting. Ook als er geen lichtsensoren geplaatst zijn op plekken met inkomend daglicht, is besparing mogelijk. Hetzelfde geldt voor het niet aanwezig zijn van zogeheten aanwezigheidsschakelaars op plekken die niet voortdurend gebruikt worden (denk aan bepaalde gangen, sanitaire ruimten, etc.). Is de verlichting op uw kantoor uitsluitend centraal te bedienen, of per vleugel? Zijn er geen tijdschakelaars toegepast? Ook dan is ‘energie besparen kantoor’ beslist mogelijk!

Energie besparen kantoor: meer opties

Bij ‘energie besparen kantoor’ kunt u ook denken aan besparende maatregelen op het gebied van verwarming en koeling. Ontbreken in uw kantoor zaken als tochtstrips en zijn deuren en ramen niet kiervrij? Dan kunt u op eenvoudige wijze de stookkosten drukken. Als u op hete dagen de warmte juist buiten wilt houden, hebt u van deze vorm van ‘energie besparen kantoor’ ook profijt. Overweegt u verder eens ‘warme’ apparatuur als servers neer te zetten in een ruimte waar niet gekoeld hoeft te worden; ook zo verspilt u geen onnodige energie. Interessant voor u als duurzame ondernemer is de fiscale regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Investeert u in goedgekeurde verbeteringsmaatregelen, dan kunt u recht hebben op een aantrekkelijke aftrek! Zo bespaart u op energie en onderhoud én verdient u uw investering relatief snel terug!

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk als het gaat om ‘energie besparen kantoor’. Wilt u daarover meer weten, schakel dan gerust uw De Verlichtingspecialist in!

Vraag GRATIS testopstelling aan

Bereken wat u kunt besparen met LED verlichting! Bereken je voordeel
Download het Whitepaper “Maak niet dezelfde fout als 70% van alle andere inkopers van kantoorverlichting.” Direct bekijken